PRIJE samo godinu dana, Jodie Marah dosegla je težinu od 80 kilograma. S obzirom na to da je niska, to ju je svrstalo u kategoriju pretilih na BMI ljestvici. Više se nije osjećala poletno i u formi kao prije trudnoće. Srećom, uspjela se riješiti jedne loše navike i u 12 mjeseci skinuti nevjerojatnih 46 kilograma te smanjiti odjeću za četiri konfekcijska broja.

“Dok nisam ostala trudna, nisam imala višak kilograma. Tri su trudnoće ostavile trag na mom tijelu. Odlučila sam poraditi na sebi. Prekretnica se dogodila nakon što sam počela gledati i istraživati videozapise i podcaste o kalorijskom deficitu i fitnessu. To je pobudilo moje zanimanje za mršavljenje”, ispričala je.

Nakon što je dobila inspiraciju za konkretne promjene, počela je raditi na tome da se riješi toksične navike grickanja slatkiša kasno navečer.

“Mogla sam slistiti cijelu čokoladu u dahu. Prvo sam prestala to raditi navečer, a onda i u ostatku dana”, dodala je.

Zatim je istražila koliko bi kalorija trebala unositi svaki dan kako bi smršavjela i uspjela se držati plana zdrave prehrane koji se uklapao u taj raspon. Usvojila je način prehrane 80/20, koji se temelji na tome da se 80 posto vremena jede hranjiva i zdrava hrana, dok je 20 posto vremena dopušteno ono u čemu uživamo.

“Osim količine hrane koju sam jela, mijenjala sam i vrstu hrane. Dodala sam više proteina i povrća svojim jelima. Počela sam vagati hranu i pratiti je pomoću aplikacije”, kaže.

Nakon što je ostvarila zacrtano, počela je na TikToku dijeliti savjete i trikove o mršavljenju. Danas je inspiracija drugima koji su na istom putu. Njezin savjet je jednostavan: “Idite polako. Psihički se pripremite za nešto novo. Morate početi mršavjeti jer volite svoje tijelo. To je najvažnije.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?