CELULIT je neravni dio kože na bedrima, bokovima, stražnjici i trbuhu, a najčešće se javlja kod žena. Mnogima je estetski neprivlačan, a većina dostupnih tretmana koji obećavaju njegovo uklanjanje mogu biti skupi. No, prema stručnjakinji za tradicionalnu kinesku medicinu Kathy Zhong, izvođenje jednostavne vježbe moglo bi pomoći.

Zhong, koja ima 1.6 milijuna pratitelja na TikToku, na svom je kanalu objavila kako izvoditi vježbu. Prvo, pojašnjava, uzmite šal i omotajte ga oko noge. Čvrsto ga stisnite, a onda povucite oba kraja šala tako da budu na vanjskoj strani noge.

“Čvrsto stežite šal sedam sekundi, onda opustite stisak i ponovite”, rekla je.

Stručnjakinja je preporučila izvođenje vježbe sedam puta dnevno, tijekom tri tjedna.

Još jedna tehnika za koju se vjeruje da bi mogla pomoći u smanjenju celulita jest cupping. Tretman uključuje stavljanje grijanih čašica direktno na kožu. To stvara vakuumski učinak tijekom kojeg se površinsko tkivo povlači u čašicu. Poanta je poboljšati izgled kože uklanjanjem viška tekućine i toksina iz tijela.

2015. provedena je pilot-studija koja je istraživala učinke cuppinga na celulit. U istraživanju je sudjelovalo 40 zdravih žena. Utvrđeno je da je terapija kroz pet tjedana učinkovito smanjila celulit na bedrima.

Za većinu tehnika baziranih na tradicionalnoj kineskoj medicini malo je studija koje dokazuju njihove zdravstvene prednosti i učinkovitost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?